Hersenwerk voor honden

Wat is dat eigenlijk Hersenwerk voor honden?

Op de website voor Hersenwerk voor honden www.hersenwerkvoorhonden.nl staat veel informatie over Hersenwerk voor honden en ook bij wie en waar je een cursus kunt volgen.

Wil je er meer over weten? Ga dan eerst zelf "snuffelen" op bovenstaande website, facebook en youtube filmpjes. 

De naam van mijn hondenschool kom je ook tegen bij de wie en waar en bij belangstelling voor Hersenwerk of vragen, kun je via het contactformulier contact met me opnemen.

Kennismaken, cursus volgen of workshop volgen is in overleg allemaal mogelijk.

Inmiddels heb ik mijn specialisatiecursus Hersenwerk en revalidatie afgerond en kan ik ook begeleiden bij door de dierenarts opgelegde lijnrust/benchrust van de hond.


Elke hond verdient Hersenwerk!

Hersenwerk voor honden is puzzelen voor de hond om verstopte voertjes /speeltjes in verschillende spellen terug te vinden. 

De hond gaat zelf bedenken hoe de voertjes bereikt kunnen worden en zonodig met hulp van het "baasje".

De hulp bestaat uit de opbouw (stappenplan) van de puzzel, bekijken wat de hond leuk vindt om te doen en zonodig een helpende hand bieden.

Het ene spel is simpeler dan de andere en dit heeft o.a. met het type hond te maken, de moeilijkheidsgraad van de puzzel en het materiaal van de puzzel.

Belangrijk hierbij is, dat het om het puzzelen zelf gaat en niet om het resultaat. De hond moet niets en zeker geen puzzel oplossen binnen 5 seconden.

De samenwerking tussen geleider en hond zie ik graag terug bij alle trainingen van mijn hondenschool en het samen hersenwerken maakt ook dat je veel leert van je hond.

 

Hersenwerk is maatwerk

Dit is een kwestie van veel met je hond bezig zijn en goed op je hond letten.

Met mijn eigen honden hersenwerk ik al jaren en merk ik inmiddels heel goed het verschil in interesse in de puzzel en het voordeel van sommige puzzels.

Mijn oude demente corgi van 14 jaar is tot het eind van zijn leven aan het puzzelen geweest met een snuffelbal gevuld met voertjes.

Door zijn dementheid werd de wereld steeds kleiner, maar de snuffelbal was een herkenningsmoment. Andere puzzels heeft hij nooit willen doen.

Mijn twee angstige herplaats corgi's hebben puzzels die lawaai maken en/of bewegen en zijn hiermee een stuk dapperder geworden. Heerlijk om te zien

dat ze de voertjes gewoon uit bijvoorbeeld de stapeltoren pakken en heel stoer rond open van 'makkie, dat durven we wel'.

Rustig opbouwen in een rustige omgeving en genieten van het vergroten van het zelfvertrouwen van je hond.

De hond moet niets, gewoon zelf de puzzel op laten lossen en in eigen tempo. 

Lukt het de hond niet, wordt er hulp gevraagd door de hond en de baas leert de hulpvraag herkennen en leert hulp te bieden = samenwerking.

 

Hersenwerk en revalidatie

Een hond met een chronische blessure of een geopereerde hond kan van de dierenarts het advies krijgen voor lijnrust of benchrust als revalidatieproces.

In overleg met de dierenarts of de dierenfysiotherapeut kan ik een begeleidingsplan maken om de hond mentaal uit te dagen als lange wandelingen verboden zijn.

Bij dit traject maak ik gebruik van een intakeformulier voor de benodigde informatie omdat dit specialistisch maatwerk betreft en het belangrijk is om

bijvoorbeeld te weten wat een hond wel/niet mag na de operatie. Als een hond geopereerd moet worden, is het handig om voor de operatie al een afspraak

te maken voor een kennismakingssessie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

Privé hondentraining,
begeleiding Bach bloesemremedies,
leuk samenwerken met je hond.

Nieuws

Stappenplan workshop Hersenwerk voor Honden organiseren

Stappenplan instructeur Hersenwerk voor Honden Workshop Geschikte datum uitzoeken voor de workshop Melding op social media zetten Verschillende puzzels opzoeken Boodschappen doen&nbs...