Hersenwerk voor honden

 


Wat is dat eigenlijk Hersenwerk voor honden?


Hersenwerk voor honden is een onderdeel van www.hersenwerkvoordieren.nl en is puzzelen voor de hond om verstopte voertjes of speeltjes in verschillende 

voorwerpen terug te vinden. De hond mag zelf bedenken hoe de voertjes bereikt kunnen worden en de hond bepaalt bij het puzzelen zelf de soort puzzel, het tempo, of hij/zij 

geholpen wil worden, en hoe hij/zij geholpen wil worden. Sterker nog, de hond bepaalt zelfs of er gehersenwerkt gaat worden.

Dit maakt Hersenwerken voor honden zo leuk. De hond is namelijk actief samen met zijn geleider bezig. 

De geleider leert welke puzzel(s) de hond leuk vindt, of èn hoe de  hond geholpen wil worden.

Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces. Elke hond verdient Hersenwerk!

 

Wil je er meer over weten? Ga dan zelf eens "snuffelen" op bovengenoemde website.

Bij vragen en/of belangstelling voor het volgen van een workshop, een cursus of alleen kennismaken kun je via het contactformulier contact met me opnemen.

 

Hersenwerk en revalidatie:

Ook Hersenwerk begeleiding bij door de dierenarts opgelegde lijnrust/benchrust van de hond is mogelijk.

 

Hersenwerk en revalidatie

Een hond met een chronische blessure of een geopereerde hond kan van de dierenarts het advies krijgen voor lijnrust of benchrust als revalidatieproces.

In overleg met de dierenarts of de dierenfysiotherapeut kan ik een begeleidingsplan maken om de hond mentaal uit te dagen als lange wandelingen verboden zijn.

Bij dit traject maak ik gebruik van een intakeformulier voor de benodigde informatie omdat dit specialistisch maatwerk betreft en het belangrijk is om bijvoorbeeld te weten wat een hond wel/niet mag na de operatie. Als een hond geopereerd moet worden, is het handig om voor de operatie al een afspraak te maken voor een kennismakingssessie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

Privé hondentraining,
begeleiding Bach bloesemremedies,
leuk samenwerken met je hond.

Nieuws

Berichten

En we gaan door met de cursus Rally Obedience!   Twee groepen hebben voor de vakantie hun Rally Obedience cursus afgesloten en hun enthousiasme maakt dat ik de groepstraining door ...